Soort dienst: Bemiddeling bij vergunningen en indicatieaanvragen
Naam: Communicatie met gemeente Utrecht
Locatie: Utrecht, Hofpoort 1
Opdrachtgever: particulier
Ontwerp: februari 2013
Oplevering: februari 2013

Open keuken?

VRAAG: Opdrachtgever heeft een rijksmonumentaal bedienden-huis gekocht, en wil het verbouwen tot zelfstandig woonhuis. De vertrekken zijn allen zeer klein. Grootste wens is een open relatie tussen woonkamer en keuken.
De gemeentelijke afdeling Monumenten wil hier niet aan meewerken omdat de muur, als scheiding van ruimtes, onderdeel is van de karakteristiek van het monument.
ANTWOORD: Omdat de verbouwing begonnen is zonder vergunning is de bouw stilgelegd, en zijn de verhoudingen zeer moeizaam, en de communicatie niet constructief.
Door een snelle analyse van de situatie, en de ontdekking dat er naast de bestaande doorgang tussen de twee ruimten een -dichtgemetselde- toegang tot een voormalige kelder heeft gezeten, is herstel van de communicatie op basis van nuchtere feiten en ontdaan van frustratie en emotie mogelijk. Resultaat is een vlotte afwikkeling van de vergunningsprocedure.

+ Review

"Opdrachtgever: "Nadat langdurige onderhandelingen over een bouwvergunning tot een impasse waren gekomen, nam Paul de Roos op sympathieke alsook doortastende wijze de communicatie over met de gemeente. Het resultaat was dat zijn - voor alle partijen acceptabel - voorstel binnen korte tijd werd goedgekeurd - en de bouwvergunning uiteindelijk werd verleend. Paul laat merken dat hij weet waar hij het over heeft en komt na wat hij beloofd. Dit alles kost natuurlijk wat, maar dan heb je ook wat.""

Terug naar alle diensten