Soort project: Renovatie/Herbestemming
Projectnaam: Restauratie woning in Belgisch Park
Locatie: Den Haag, Leuvensestraat
Opdrachtgever: Particulier
Ontwerp: mei 2013
Oplevering: mei 2014

Oude Glorie ?

VRAAG: Onze prachtige hoekwoning is binnen af, maar wordt buiten ontsierd door lekkende kunststof kozijnen en verweerd Belgisch zandsteen. Kunnen jullie oude glorie herstellen?
ANTWOORD: Na een uitgebreide inventarisatie en opname is een plan gemaakt om alle kozijnen, en een groot deel van de stenen gevelornamenten te vervangen door exemplaren die de oorspronkelijke situatie nauwgezet benaderen. De straatgevel krijgt weer zijn oorspronkelijke allure; de tuingevel wordt geopend door een vergroting van het terras, en het maken van veel meer daglichtopeningen.
Daarnaast is door onze samenwerkingspartner Q-NRG een aanzienlijke PV-installatie aangelegd.

+ Review

Opdrachtgever:
Een huis uit 1906 terug brengen naar het origineel bleek een zeer complexe klus. Hoe krijg je moderne eisen en standaarden in een concept waarbij de gevel echt weer terug moet naar hoe het was? Gelukkig hadden wij Paul van Frowijn de Roos. Hij regelde de benodige vergunningen (beschermd stadsgezicht), het ontwerp, de aannemer en de gehele bouwbegeleiding op een zeer toegeweide en professionele manier met oog voor onze eisen en wensen en met een scherp oog voor het resultaat. Het was duidelijk dat hij het ontwerp strak kon vertalen naar de uitvoering en de aannemer kon sturen naar een echt mooi resultaat. Het contact tussen aannemer, architect en onszelf was daardoor zeer soepel. Een aanrader! Marjan en Robbert.

Terug naar alle projecten