Soort project: Woningbouw particulieren
Projectnaam: Woninguitbreiding
Locatie: Utrecht, Tuindorp
Opdrachtgever: particulier
Ontwerp: januari 2012
Oplevering: juli 2012

Metamorfose?

VRAAG: Bouw aan onze woning uit de jaren dertig een lichte en heldere uitbouw en zorg dat het geen pijpenlade wordt.
ANTWOORD: De donkere antieke kast, die een wel heel prominente plaats opeiste, is vervangen door een in de tussenmuur ingeschoven moderne en lichte variant.
Deze kast is gedeeltelijk zowel vanuit de woonkamer bruikbaar als vanuit de keuken. De tussenmuur tussen keuken en woonkamer stopt ter plaatse van de voormalige achtergevel, waardoor ter plaatse van de uitbreiding de volledige woningbreedte kan worden benut.
In het dak van de uitbreiding is een groot daklicht aangebracht en het voormalig betonnen balkon is gesloopt.

+ Review

Opdrachtgever: "Wij kijken met tevredenheid terug op de verbouwing van ons huis. Architect Vincent Frowijn heeft binnen het beschikbare kader gezorgd voor een inventief en bij de stijl van het huis passend ontwerp, waarbij ook ruimte was voor onze eigen ideeŽn.
De goede samenwerking tussen architect en aannemer en het regelmatig overleg tussen alle partijen heeft ervoor gezorgd dat de verbouwing geheel naar wens is verlopen en dat deze in de geplande tijd is gerealiseerd".

Terug naar alle projecten