Soort project: Utiliteitsbouw
Projectnaam: Gymzaal Marco Pololaan te Utrecht
Locatie: Utrecht, Marco Pololaan 485
Opdrachtgever: Utrechtse vastgoed Organisatie
Ontwerp: november 2011
Oplevering: juni 2014

Duurzaam gymmen ?

VRAAG: Renoveer een veertig jaar oude gymzaal op duurzame wijze, zowel intern als extern.
ANTWOORD: De gymzaal, grenzend aan speelpleinen van de nieuwe Luc Stevensschool, wordt ontdaan van de armoedige gevelbeplating en voorzien van nieuwe FSC houten kozijnen met HR++ glas. De gymzaal gevels worden voorzien van verticale voorbegroeide panelen met irrigatiesysteem. De overige gemetselde buitenwanden worden voorzien van een stuclaag met kleurige verticale tegelstroken. De spouw van het bestaande metselwerk en de begane grondvloer worden na-geisoleerd. Het platte dak zou oorspronkelijk worden uitgevoerd als Energiedak met collectorplaten met slang ten behoeve van voorverwarming van warmtapwater in combinatie met een warmtewisselaar. Dit is vanwege de kosten niet in de uitvoering meegenomen. De gymzaal, aangesloten op stadsverwarming, wordt voorzien van vloerverwarming en een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Samen met het compleet nieuwe interieur met LED verlichting op bewegingssensoren, waterbesparende kranen en douches en akoestische SportWall panelen zorgt een en ander dat de gymzaal weer tientallen jaren meekan.

Zie ook:
http://www.duurzaamgebouwd.nl/gebouwschil/20140625-groene-gevel-voor-gymzaal-utrecht

Terug naar alle projecten