Soort project: Renovatie/Herbestemming
Projectnaam: Werfkelder Dolehof
Locatie: Utrecht, Oudegracht
Opdrachtgever: Utrechtse vastgoed Organisatie
Ontwerp: 2010
Oplevering: september 2011

Krachtplek ?

VRAAG: Huisvesting van IDR (In De Ruimte), een multifunctionele krachtplek voor inspirerende initiatieven en duurzame alternatieven.
ANTWOORD: In 1 van de grootste werfkelders van Utrecht, het 310 m2 grote kloostergewelf van het voormalige Abraham Doleklooster (anno 1412). Thuisbasis van IDR, werkend aan een duurzame samenleving en een solidaire economie (www.inderuimte.org). Overdag openbaar toegankelijk, en geheel of gedeeltelijk te huur.
In de meer dan een meter dikke kloostermuren zijn in de bestaande koekoeken roestvaststalen ramen en een toegang gemaakt. Het contrast tussen monumentale waarden en hedendaagse toevoegingen is optimaal helder en scherp gedetailleerd; en tevens puur gematerialiseerd: beton, staal en glas versus de oude kloostermoppen. Wederzijds versterkend en betekenis-verlenend.
De interieurfotos zijn van Jeroen Dietz (www.jeroendietz.nl).

+ Review

Gebruiker: "In de Ruimte; een grachtengewelf als zzp werkplek. Het is een verbazend lichte ruimte. Je voelt je er snel op je gemak waardoor je prettig werkt. De ruimte is slim verdeeld in drie delen met lowbudget materialen. Wil je een aangenaam gratis kantoor in hartje Utrecht, dan is In de Ruimte een prima werkplek".

Terug naar alle projecten