Soort project: Woningbouw particulieren
Projectnaam: Uitbreiding en verbouwing woning in Tuindorp
Locatie: Utrecht, Tuindorp
Opdrachtgever: particulier
Ontwerp: 2009
Oplevering: november 2010

Uitbreiding ?

VRAAG:Ontwerp en begeleid een uitbreiding aan een dertiger jaren tussenwoning, 2 dakkapellen op zolder,breng de gehele woning naar de eisen van deze tijd voor wat betreft installaties (elektra,riolering,water en sanitair) en isolatie (geluid en thermisch)
ANTWOORD: Een zeer goed ge´soleerde uitbouw aan de tuinzijde met een groot dakoverstek waarop een daktuin tegen oververhitting in de zomer, driedubbele beglazing en een HR 107 cv installatie met vloerverwarming, nieuwe houten kozijnen met HR++ isolerend glas in de rest van de woning en nieuwe dakisolatie in de kap zorgen voor het gevraagde comfort. Een nieuwe keuken en 2 nieuwe badkamers met een compleet nieuwe elektrische installatie, nieuwe riolering en aangepast sanitair zorgen ervoor dat de woning geheel op de wensen en eisen van de bewoners is afgestemd.
Een daklichtstrook in de uitbreiding zorgt voor voldoende daglicht tot diep in de woning. De verzakte erker aan de voorgevel is vernieuwd, ge´soleerd en voorzien van nieuwe kozijnen en beglazing passend bij deze dertiger jaren stijl.De kamer ensuite is in oude luister hersteld.

Terug naar alle projecten