Soort project: Utiliteitsbouw
Projectnaam: Uitbreiding en verbouwing Dierenkliniek Hoograven
Locatie: Utrecht, Hoograven
Opdrachtgever: de heer G.Blokland
Ontwerp: 2005
Oplevering: april 2010

Dierenkliniek ?

VRAAG: Uitbreiding van een dierenkliniek met een gedeelte voor opname en opslag en het realiseren van een zo groot mogelijke garage met boven het geheel een aan de bovenwoning grenzend dakterras .
ANTWOORD: De uitbreiding grenst aan een openbaar gebied en is daarom gesloten uitgevoerd met kleine glazen bouwstenen in de gemetselde mangaansteen buitenmuur voorzien van uitstekende koppen in een regelmatig patroon.
De naar binnen gekeerde gevel is opener, gestuukt en gekromd naar binnen lopend om daglicht en uitzicht te geven vanuit de dierenkliniek. Een groot dakterras op de uitbreiding dient ter compensatie van de deels opgeofferde tuin.

Terug naar alle projecten