Dromen Denken Doen

1e Gemeentelijke diervriendelijke gebouw!

12-07-2017

1e Gemeentelijke diervriendelijke gebouw! Ons pas opgeleverde kleedkamergebouw op sportpark Zoudenbalch is het eerste gemeentelijke diervriendelijke gebouw in Utrecht!
Dit is overigens ook het eerste bijna energieneutrale (BENG) kleedkamergebouw van Utrecht.

Duurzaam kleedkamergebouw voor EK dames in 2017

18-11-2016

Duurzaam kleedkamergebouw voor EK dames in 2017 Frowijn de Roos heeft voor gemeente Utrecht een duurzaam kleedkamergebouw ontworpen voor het EK damesvoetbal in juli 2017. Met een EPC van -0,34 en energielabel A++++ wordt op jaarbasis een CO2 emissie van -2808kg bereikt.

Het gebouw is uitgerust met een Energiedak voor zowel elektrische als thermische energie met een water/water warmtepomp, een ultra laag transmissiesysteem in de vorm van vloerverwarming, warm watervoorziening via buffervat en elektrische geisers naar de warmwatertappunten, een lucht-water-warmtepomp voor warmte onttrekking uit de lucht, beheersystemen voor alle regelingen en energiezuinige verlichting op sensoren en waterbesparende douches, kranen en toiletten. De warmteweerstand (Rc) van de vloer en de gevel bedraagt 5m2K/W en van het dak 6m2K/W.

Kantoorloos 'in the Cloud'

21-07-2016

Kantoorloos 'in the Cloud' Attentie:

Vanaf 1 augustus 2016 houdt Frowijn de Roos architecten geen kantoor meer op de Rembrandtlaan 9 3723 BG te Bilthoven.
Wij werken vanaf die datum "in the cloud" en zijn mobiel of per mail bereikbaar.
Voor Paul de Roos: bel 0031 6 15091479 of mail paul@frowijnderoos.nl
Voor Vincent Frowijn: bel 0031 6 40461449 of mail vincent@frowijnderoos.nl

Wij wensen u een fijne en zonnige zomer toe!

Gemiste kans voor Neudeflat

26-01-2016

Gemiste kans voor Neudeflat Gemiste kans bij de transformatie van de Neudeflat: geen horecavoorziening op het dak!

Bij de transformatie van de Neudeflat in Utrecht komt er een horecafunctie op de begane grond en 1e verdieping en vele kleine appartementen voor starters erboven. Hiermee wordt een unieke kans gemist om op hoog niveau boven de stad te dineren! Iets waar wij anno 2012 wel ruimte voor hadden bedacht in onze plannen voor de Neudeflat : een stadsrestaurant met een unieke view!

Architecten meest positief voor 2016

04-01-2016

Architecten meest positief voor 2016 Architecten zijn van alle bouwpartijen het meest positief in hun verwachtingen voor 2016, gevolgd door de installateurs, aannemers B&U en aannemers GWW. De positieve stemming geldt voor zowel de omzet als de orderportefeuille.
De meest positieve omzetverwachtingen zijn te zien bij de architecten (56%), aannemers B&U (57%) en installateurs (56%). Hierbij valt op dat zelfs een kwart van de architecten een omzetstijging van meer dan 10% verwacht.

De beste wensen voor 2016!!

04-01-2016

De beste wensen voor 2016!! Frowijn de Roos architecten wenst u een voorspoedig 2016

Duurzaam sporten

14-12-2015

Duurzaam sporten FROWIJN DE ROOS ARCHITECTEN heeft met partners in 2015 een multifunctionele PV overkapping ontwikkeld.
Deze overkapping is voor vele doeleinden te gebruiken maar met name ook zeer geschikt langs sportvelden en als fietsenstalling bij clubgebouwen.
Sport & zonne-energie als een winnende combinatie voor het milieu en de clubkas!!
Wij begeleiden desgewenst voor u het gehele traject van tekenwerk met vergunningstraject en realisatie.

PV... Frowijn de Roos wenst u een zonnige vakantie toe!

14-07-2015

PV... Frowijn de Roos wenst u een zonnige vakantie toe! Hadden we veel eerder moeten doen... Onze goede vriend Pascal van Droogenbroeck heeft met zijn bedrijf InnoPV een prachtige PV-panelen installatie aangelegd op ons kantoor. Ontzorgd, probleemloos... een aanrader!!!

Geslaagd !!!

08-04-2015

Geslaagd !!! Onze stagiair Michael Baas is geslaagd voor zijn examen, en mag zich Bachelor Built Environment noemen. Michael, gefeliciteerd man!!!
Het afgelopen jaar heb je bij ons bureau gewerkt aan een nieuwe methodiek voor de herontwikkeling van maatschappelijk vastgoed. Doel was: ontwikkelen van een snelle en kostenefficiente methode om opdrachtgevers inzicht te verschaffen in de haalbaarheid van een potentiele herbestemming. In Archicad, ons BIM-software pakket; en met directe koppeling aan kostencalculaties.
Je casus was het voormalige klooster- en verzorgingscomplex aan de Burgemeester De Witstraat in De Bilt, dat je op uiterst zorgvuldige manier hebt weten te transformeren tot particulier verzorgingshuis met individuele woonunits voor dementerende ouderen.

We hopen de komende jaren veel werk voor je te hebben Michael!

Inzending Gulden Feniks 2015

25-03-2015

Inzending Gulden Feniks 2015 Onze Sporthal Kanaleneiland als inzending voor de Gulden Feniks 2015 Renovatie:

De gymzaal naast de nieuwe Luc Stevensschool (ontwerp Mecanoo) in de Utrechtse wijk Kanaleneiland was niet meer up to date. De opdracht was om de gymzaal uit 1971 zowel in-als extern op duurzame wijze te renoveren. De armoedige gevelbeplating is vervangen door nieuwe FSC houten kozijnen met HR++glas en verticale voorbegroeide panelen met een op afstand, via de computer gestuurd irrigatiesysteem. De overige gemetselde geelbruine buitenwanden zijn voorzien van een grijs-witte stuclaag met verticale gekleurde tegelstroken. De spouw en begane grondvloer zijn nageïsoleerd. Op het hogere platte gymdak kwam een dakisolatiepakket met een zeer hoge warmteweerstand. Hiervoor zijn alle dakranden verhoogd met geprefabriceerde en geïsoleerde dakopstanden. De gymzaal, aangesloten op stadsverwarming kreeg vloerverwarming en een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Samen met het nieuwe interieur, LED-verlichting op bewegingssensoren, waterbesparende kranen en douches, akoestische SportWall-panelen en met een Frengerplafond, kan de gymzaal weer tientallen jaren mee.

Inzender: Frowijn de Roos architecten
Mede-inzenders: Utrechtse Vastgoed Organisatie Gemeente Utrecht,
Hegeman Plus BV, Fundament Bouwadvies BV, lok installatietechniek

Groen 2015 !

05-01-2015

Groen 2015 ! Wij hebben er zin in, en wensen u een hl mooi jaar toe!

Zonnige Zwijger

02-12-2014

Zonnige Zwijger

Nieuw in projecten:

15-09-2014

Nieuw in projecten: Deze cateraar wilde een bedrijfsgebouw dat volledig beantwoordt aan zijn 'corporate identity':
Eerlijke producten geproduceerd in een transparant proces, in een duurzame omgeving. En tegelijkertijd een visueel feest!

Vakantie...

07-08-2014

Vakantie... In de vakantieperiode (voor ons van ca. 1 tot 18 augustus) is ons bureau iets minder goed bereikbaar. Indien u ons echt nodig heeft zijn wij mobiel bereikbaar, mogelijk met enige vertraging... We wensen u allemaal een hele mooie, zonnige en rustgevende vakantie toe!

Oh, daar!

05-06-2014

Oh, daar! Verzamelkantoor... Maar Frowijn de Roos architecten is nu vindbaar!
Op de 1e verdieping, op de hoek, met rondom uitzicht op prachtige, bijna uitgebloeide kastanje-kruinen. Kom eens binnen!

Opgeleverd: duurzame Gymzaal Marco Pololaan 485 te Utrecht

04-06-2014

Opgeleverd: duurzame Gymzaal Marco Pololaan 485 te Utrecht De werkzaamheden voor een duurzame gymzaal zijn afgerond!
De groene gevel van Sempergreen Flexipanel met een ingebouwd irrigatiesysteem op afstand regelbaar, LED verlichting op bewegingssensoren, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, zelfsluitende en waterbesparende kranen en een uitstekend (na)isolatiepakket zorgen ervoor dat het een heel duurzame en energiezuinige gymzaal is.
Het duurzame karakter zit vooral ook in het hergebruik van bestaand casco en schil.

Opgeleverd !

25-04-2014

Opgeleverd ! Wat begon als "we vinden de kunststof kozijnen in onze voorgevel zo lelijk..." is uiteindelijk uitgemond in een totale renovatie van de buitenschil. Nieuwe Mahonie-houten kozijnen (mt FSC-keur), metselwerk-reparaties, zandsteen-restauratie; en een volledige schilderbeurt. Daarnaast zijn in de achtergevel kozijnopeningen aangepast om meer licht in de woning te brengen, en de relatie van de woning met de tuin te verbeteren. Een groter terras maakt het compleet. Het resultaat is prachtig, en met zr tevreden opdrachtgevers.

Herbestemming monument

23-04-2014

Herbestemming monument De afgelopen 3 maanden hebben we keihard gewerkt aan planvorming voor de herbestemming van het schoolgebouw (uit 1903, gemeentearchitect Piet Andriessen) van de rooms-katholieke jongensschool St. Aloysius te Hilversum. En met een goed resultaat.
Binnen enkele weken verwachten we de omgevingsvergunning, en kan de uitvoering starten.

Voor het artikel in de Gooi- en Eemlander kopieer deze link in uw browser: http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article27050417.ece/Senioren-in-St-Aloysiusschool-Hilversum

Hoog bezoek in Den Haag

14-01-2014

Hoog bezoek in Den Haag Vandaag is bij de restauratie van een particuliere woning in Belgisch Park Den Haag het hoogste punt bereikt...
Prachtige Mahonie (mt FSC-keurmerk) kozijnen in originele uitvoering.Een gedegen voorbereiding is het halve werk...
Complimenten voor de mannen van aannemingsbedrijf Ed van der Kooij uit Wassenaar!

Goed nieuws uit begrotingsakkoord!

14-10-2013

Goed nieuws uit begrotingsakkoord! WINNAARS UIT HET HET BEGROTINGSAKKOORD:

Kleine bouwbedrijven:

Weliswaar maar een jaar, maar het btw-tarief op renovatie en onderhoud blijft 6 procent in plaats van 21 procent. Gunstig voor bedrijfjes die in verbouwingen doen. Ook architecten en hoveniers zijn hier winnaar.

Bron: De Volkskrant maandag 14 oktober 2013

Het is lente !!!

05-04-2013

Het is lente !!! En onze plannen voor de herinrichting van de schoolpleinen van Patioschool De Kleine Prins in De Bilt naderen hun uitvoering. Een intensief ontwerp traject (i.s.m. Ad Sneep), ouderparticipatie; en op basis van ideen en schetsen van de schoolkinderen is uiteindelijk een plan gemaakt met veel speel- en ontdekmogelijkheden, en een aanzienlijke vergroting van de heemtuin. Een groene, uitdagende en veilige omgeving waar de kinderen de komende jaren veel plezier in zullen beleven!
1 wens van de kids is niet gehonoreerd: het winkeltje met gratis snoep...

Buildup.eu

01-03-2013

Buildup.eu Een mooi bericht van Bernard Gilmont, Building & Transport Director van de European Aluminium Association AISBL. 2,5 jaar na de oplevering is 'onze' Torenflat Zeist nog steeds een actueel en toonaangevend voorbeeld. Een terugverdientijd van slechts 4,4 jaar (!!!) op de CO2-investering in de nieuwe aluminium gevel. "An independent expert was involved in order to secure the scientific validity and technical quality of the calculations"

More info: http://www.alueurope.eu/publications-building/

Kopieer deze link in uw browser: http://www.buildup.eu/cases/34645

RENOVEER NU !!!

13-02-2013

RENOVEER NU !!! We adviseren u graag vrijblijvend!

"Breed akkoord voor woningmarkt en bouwsector
Het kabinet en D66, CU en SGP gaan de investeringscapaciteit in de bouw stimuleren door: Een BTW-verlaging van 21 naar 6% voor verbouwingen en renovatiewerken in de bestaande bouw gedurende een jaar, ingaand 1 maart 2013; en een investeringsfonds van 150 miljoen voor energiebesparende maatregelen in de gebouwde omgeving zowel voor verhuurders als voor eigen woningbezitters. Het fonds wordt aangevuld met middelen uit de markt, zodat het zal verviervoudigen tot 600 miljoen..."

Building envelopes for the 21 st Century

01-01-2013

Building envelopes for the 21 st Century De door ons bureau bezochte BAU 2013 in Mnchen is voor Schco -in samenwerking met het Institut fr internationale Architectur-Dokumentation- aanleiding voor presentatie van een indrukwekkende cassette met 5 boeken.
U vindt 'onze' Torenflat Zeist in deel 4 - Living- op bladzijden 38 t/m 41.

Jean Nouvel, Ricardo Bofill, Foster + Partners, Frowijn de Roos architecten, Toyo Ito & associates... We zijn in goed gezelschap aan het begin van dit nieuwe jaar!


Bij deze gelegenheid wensen wij u een gezond, gelukkig en succesvol 2013 toe!

Imagine 06

01-12-2012

Imagine 06 Imagine 06 - Reimagining the envelope. Een serie over innovatieve ontwikkelingen in technologie en materiaal-toepassing.
Een uitgave van 010 publishers in samenwerking met de leerstoel Ontwerp en Constructie van de TU Delft faculteit Architectuur. ISBN 978-90-6450-800-4

Ons project 'Renovatie Torenflat Zeist' spreekt nog steeds tot de verbeelding, getuige bijdragen over ons project op bladzijden 3, 31, 38 t/m 41 (Best Practice) en 78 (Case Study)

Website verniewd!

01-11-2012

Website verniewd! In de afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de vernieuwing van onze website. Hij is nu weer helemaal actueel. Maar nog veel belangrijker: we hebben een andere invalshoek gekozen. De vragen die u aan ons stelt staan centraal!

Initiatiefplan renovatie 10-hoog flats Utrecht

04-06-2012

Initiatiefplan renovatie 10-hoog flats Utrecht Op eigen initiatief van Mens-Zeist, Kremers Aluminium en Frowijn de Roos architecten is een plan ontwikkeld om de exploitatietermijn van wooncomplexen in Utrecht Overvecht met 40 jaar te verlengen. Op basis van onze ervaringen met de Torenflat in Zeist zijn voor de 'VAM'-flats in Utrecht 2 scenario's doorgerekend. 1: een nieuwe gevel, en 2: Instandhouding met minimaal onderhoud. De NCW-berekening toont aan dat scenario 1 economisch voordeliger is, n dat de overlast voor de bewoners bij scenario 1 beduidend lager is. De eigenaar van de complexen is zeer genteresseerd...

EnergyART Keulen

24-04-2012

EnergyART Keulen Op het symposium EnergyART -the art of creating energy- in Keulen heeft Paul de Roos een lezing gehouden over de modernisering van de Torenflat in Zeist. Een lezing over energie-besparing, maar ook over energie-opwekken met een nieuw bewoners-elan tot gevolg...
Voor het gehele bureau een mooie aanleiding voor 'een dagje uit'. Onze architectuurexcursie bracht ons o.a. bij Haus Lange en Haus Esters in Krefeld (arch. Ludwig Mies van der Rohe) en de Bruder Klaus Kapel in Wachendorf (arch. Peter Zumthor)...

Detail / Profile

21-03-2012

Detail / Profile Nog steeds wordt er over ons project Torenflat gepubliceerd in internationale vakliteratuur. In dit geval in het speciale april-nummer van het duitse vakblad Detail over 'Modernisering', op blz. 52-57.

EAAward 2009

18-11-2009

EAAward 2009 Nadat we 13 oktober al 2 Benelux Aluminium Awards hadden gewonnen, hebben we vandaag in Brussel de Europese Aluminium Award 2009 Energy efficiency - Residential ontvangen uit handen van de vice-voorzitster van het Europees Parlement. Ons project Torenflat Zeist heeft gewonnen omdat na de renovatie de CO? uitstoot jaarlijks verminderd is met maar liefst 290.000 kg! Uit het jury-rapport: ...An outstanding performance and a model for future renovation of energy efficient apartment buildings of this type all over the world. Scroll in de film naar 9:30...

30-11--0001

30-11--0001